

ג ר י נ ב ר ג ק ט י ה

מ ט פ ל ת מ ו ס מ כ ת
ק ר י י ת ג ת ט ל' : 050-3047042
זיכרון או איפה שמתי את המפתחות ?
מתי לאחרונה קרה לך ששכחת היכן הנחת את המפתחות של הבית או לחילופין שמות של אנשים ועוד ועוד? כל יום עשרות אנשים מתלוננים על בעיה, ומחפשים את פיתרון לשפר את הזיכרון. עם השנים, עומס המשימות ולחץ המלווה לכל העשייה השוטפת פוגמים בין היתר בזיכרון. בעידן הטכנולוגי אנשים נוטים פחות להשתמש בתאי הזיכרון ומסתמכים יותר ויותר על הזיכרון של מכשיר הטלפון הנייד או המחשב האישי. כתוצאה מכך, הזיכרון האנושי הולך ודועך כמו גם יכולת קשב ולמידה. עדיין אנו זקוקים מאד ליכולות אלו וכאשר הן נשחקות, הדבר מציק לנו ואף מפריע.
במהלך החיים יש הזדמנויות להתחדש ולהרחיב את הדרכים שבהן אנו מבטאים את עצמנו. תרגילי מוח מאפשרים לנו ללמוד ולהתמודד עם הבלתי צפוי ממקום של איזון ולעמוד בהצלחה ובביטחה במבחנים ובשינויים מהותיים בחיינו.
פגיעה בזיכרון היא הדבר הראשון שאנו שמים לב אליו ונוצרת כתוצאה ממספר גורמים:
1. העידן הטכנולוגי מציב חלופה לזיכרון האנושי. אם בעבר אנשים היו מסתמכים על זכירת מספרי טלפון או רישום שלהם בפנקס טלפונים כיום הטלפונים החכמים משמשים חלופה טכנולוגית לזיכרון האנושי והראייה לכך היא שפחות ופחות אנשים זוכרים מספרי טלפון עד כדי כך שיש הורים שאינם יודעים את מספרי הטלפון הנייד של ילדיהם.
2. בעידן המודרני קצב החיים מהיר ועצבני עם שפע של משימות ומטלות בבית ובעבודה. הלחץ שנוצר לעמוד בתחרות המתמשכת וביעדים היומיומיים משפיעים לרעה על התפקוד של האדם לרבות הזיכרון. אם בעבר, אנשים בעשור הששי לחייהם היו מתלוננים על קשיים בזיכרון, היום ניתן למצוא צעירים יותר המתלוננים על אובדן זיכרון כבר בעשור השלישי לחייהם!!!!
3. זיכרון הוא מכלול של פעולות, משמעויות והקשרים. יש המתלוננים על זיכרון ומתכוונים לקושי לזכור שמות של אנשים באירוע עסקי, אחרים מתכוונים לקושי לזכור את העמוד שקראו זה עתה בעיתון או בספר ואילו אחרים מתקשים לזכור תאריכים חשובים. חשוב להגדיר איזה זיכרון מעוניינים לשפר כאשר עובדים בתרגילי מוח.
4. לחץ ומתח מורידים את התפקוד של האדם למצב הישרדות. במצב זה האדם חש מאויים על חייו ונלחם על מנת לשרוד. במצב זה, היכולת הקוגנטיבית- מנטאלית כמעט ואינה קיימת והדבר בא לידי ביטוי בתפקוד נמוך: ירידה בתפוקה וביעילות בעבודה, ירידה בכושר המיקוד והריכוז, ירידה בכושר הראייה ועוד.
בעזרת תרגילי מוח ניתן לשפר את כישורי הזיכרון. כמו בכל תהליך בתרגילי מוח יש להגדיר את המטרה הספציפית אותה רוצים להשיג. בתהליך אחד ניתן לחוות שינוי אשר ישנה את חווית ההישרדות הנוכחית ויאפשר לאדם לשפר את יכולותיו בהקשר של זיכרון ובכלל.
ילדים בכל גיל מתחברים לתרגילי מוח במהירות ונהנים לבצע את התרגילים המשעשעים. בבסיס השיטה היא הגישה בה הילד יודע הכי טוב מה נכון עבורו ולכן הצעד הנכון עבורו הוא לבחור את הצעד הבא לשינוי. מנסיון עבודה עם מאות ילדים, מדהים לגלות כל פעם מחדש כמה תרגילי מוח נכונים עבורם. הילד ניגש באופן טבעי לבחור מטרה לשיפור מחיי היומיום שלו. בדרך כלל במפגש הראשון בוחר הילד בתחום הקרוב לליבו: ספורט הוא נושא נפוץ אותו הילדים מבקשים לשפר – לרוב מדובר בכדורגל ו/או כדורסל. הילד בוחר מטרה מאד מדוייקת של השיפור המבוקש וחווה את השינוי באופן מיידי. עם השינוי ברמה הפיסית, תרגילי מוח מביאים לשינויים נוספים ברמה הרגשית והקוגנטיבית. כך יוצא שילד שעובר תהליך בתרגילי מוח בתחום אחד למעשה משיג תוצאות גם בתחומי חיים נוספים. לרוב, לאחר עבודת תרגילי מוח לשיפור הבעיטה בכדורגל או הקליעה לסל בכדורסל מדווחים הילדים גם על שינויים משמעותיים בהתנהגות ובציונים.
רוצה ללמוד עוד על תהליך האיזון בתרגילי מוח לשיפור הזיכרון? כן.