top of page

 החלק החברתי עבור ילדים מהווה גורם חשוב מאד בהתפתחות שלהם. הדימוי העצמי נבנה ונשען על מה שהילד קולט מסביבתו: מהמשפחה ומחבריו, קבוצת השווים שלו. ילד שמרגיש דחוי, לא רצוי או לא מסוגל להשתלב חברתית יסבול ככל הנראה מהערכה עצמית נמוכה. ילד זה יכול לסבול מבדידות חברתית, ממצוקה רגשית, שתקשה עליו לעתים, להתפנות להשגת משימות התפתחותיות נוספות כמו החלק הלימודי. 

 תחושת הכישלון או הקושי החברתי ילוו את הילד גם לבגרות: היכולת להסתגל למסגרות שונות כמו מקומות עבודה חדשים , היכולת לפתח קשרים בינאישיים, מושתתים על חוויות הילדות שלנו, על התהליך של פיתוח הכישורים החברתיים. קשיים חברתיים ילוו אותנו לחיים הבוגרים וישפיעו על יכולות אילו.

 ההורים מהווים מודל עבור הילדים. הילדים צופים על התנהגות ההורים ולומדים מהם: הם חווים כיצד ההורה שלהם יוצר קשרים, האם יש להורים חברים, או שהמעגל החברתי שלהם מצומצם. האם כשההורים נמצאים בחברה קולם נשמע או שהם נמצאים בצד? מה קורה כשאמא שלי כועסת, נעלבת, האם מגיבה בתוקפנות? נמנעת מלומר את תחושותיה? מה קורה כשעוקפים את אבא בתור? האם הוא יעיר בכעס, באגרסיביות, בנימוס, האם יוותר ולא יאמר כלום?  האם ההורים סובלים מחרדה חברתית ועל כן יהיה להם קושי לשחרר את הילד ולסמוך עליו כי יסתדר בחברה. איזה מסר הם מעבירים לו האם סומכים על כוחותיו או מתערבים ללא הרף בענייניו החברתיים ובכך מעבירים לו מסר לא מילולי כי בלעדיהם לא יוכל להסתדר.

 מיומנויות חברתיות אלו אותם כישורים ויכולות המאפשרים התנהגות חברתית הולמת. מחקרים רבים מצביעים על קשר מורכב בין מושג התנהגות תוקפנית לבין הדימוי העצמי. באופן כללי אפשר לציין כי מושג האני וההערכה עצמית נבנים על השתקפויות, הזדהויות והפנמות הוריות וחברתיות. לגדל ילדים בימינו זה לא פשוט. הקדמה הכניסה לחיינו עולם שלם של גירויים, מידע ותקשורת, המביאים איתם שפע של ידע ועם זאת הרבה בלבול. בעולמנו כפי שהוא כיום ישנם מודלים רבים של משפחתיות, וזה מופלא בעיניי. מגוון רחב של אפשרויות לגידול ילדים, לא עוד משפחה גרעינית "סטנדרטית" אחת של אבא אמא וילד. יש הכל מהכל.

 מידת הצלחתו של ילד ליצור קשר חברתי בריא עם בני גילו היא אחד המנבאים החזקים להצלחה בשלבים מאוחרים יותר. ילד בעל כישורים חברתיים ראויים יסתגל טוב יותר למסגרות חדשות ויגיע להישגים טובים יותר בלימודים, כי ההישגים בלימודים מושפעים במידה רבה מיכולות רגשיות-חברתיות כגון עצמאות, יכולת לשתף פעולה, יכולת לקחת אחריות ויכולת לוויסות עצמי.
הקינסיולוגיה משלבת טכניקות של בדיקות שריר עם עקרונות הרפואה הסינית המסורתית. בעזרת בדיקות השריר נוכל לאבחן במדויק את "שורשים" רגשיים של המצב. בנוסף, נוכל לזהות חוסרי איזון פיזיים, כימיים, אנרגטיים ורגשיים בגוף ולעקוף דפוסי חשיבה מודעים כדי לאתר את הגורמים התורמים לתגובה התנהגותית ברמות הלא מודעות של הגוף.

 הטיפול משלב איזון וחיזוק של מערכת ערוצי האנרגיה בגוף, טכניקות לשחרור מתח רגשי, תרגילי מוח, כלים משיטת מוח אחד ועוד כלים מגוונים מטכניקות שונות. אימון בית מותאם אישית יסייע לכם להטמיע את השינוי שאתם (ילדכם) עוברים כדי להרגיש בטחון ורוגע, לשכלל את היכולת ליצור קשר עם האחר, משפרות את יכולות התקשורת הבין אישית ומאפשרות טיפוח תחושת ערך עצמי.

גרינברג קטיה  -  היסמין 95 , קריית גת , נייד : 050-3047042

קינסיולוגית התפתחותית מומחית,  מנחה אישית בקינסיולוגיה חינוכית

מדריכה מוסמכת לתרגילי מוח מטעם העמותה הבינלאומית לתרגילי מוח (Brain Gym® International Foundation)

© 2015 by Katya. All rights reserved. Proudly created with Wix.com.

bottom of page