top of page

השינוי הוא חלק מאתנו

בממד הפיסי: תאים נולדים ונכחדי.

בממד הרגשי: אנחנו פוגשים מגוון עשיר של רגשות ביום אחד, בשעה אחת ולפעמים גם בדקות אחדות.

בממד השכלי: אנחנו מוצאים את עצמנו מחלפים דעות ומחשבות, מאמצים ידע חדש, נוטשים ידע קיים.

אז למה ,למרות כל הכוונות הטובות וההחלטות הנחושות, כל-כך קשה להשתנות?

למה קשה להשתנות? כי שינוי הוא תמיד קשה. אבל לא רק בגלל שאנחנו אוהבים את המוכר ומעדיפים אותו על פני הלא ידוע, אלא בעיקר מכיוון שלמוח שלנו לוקח הרבה זמן להבין את ההתנהגות החדשה שלנו ולהפוך אותה אוטומטית.

נניח שאנחנו, לצורך העניין, רוצים לעשות שינוי בחיים: להחליף מקום עבודה, להוריד כמה ק"ג, לשפר את מערכת היחסים הזוגית (או ליצור אחת, או לשנות אחת...), להיות הורה טוב יותר ,להתחיל ללמוד, לקחת קורס או להשקיע בתחביב, וכו'. בעצם, אנחנו נמצאים כיום במקום מסוים ואנחנו רוצים להיות במקום אחר. או במילים אחרות, לזוז מנקודה א' לנקודה ב'. לכאורה, השינוי נראה כאילו הוא מעבר ממקום למקום, בדרך קווית ישירה כנסיעה על כביש: יוצאים מת"א, עולים על כביש החוף, ומגיעים לחיפה...  אך המצב ממש לא כזה. לא רק ששינוי אינו קווי, הוא בכלל לא דרך ישירה, אלא הוא בעצמו תהליך. 

רוב התהליכים דומים הרבה יותר להליכה במבוך מאשר לנסיעה על דרך קווית ישירה כעל כביש. כמו במבוך, גם לגבי תהליך השינוי עצמו אנחנו יודעים היכן אנו נמצאים כיום ולאן אנחנו מעוניינים להגיע: איפה אנחנו מעוניינים לסיים -  הגמר, המטרה, נקודת הסיום 

אלא שבתהליך השינוי, כמו במבוך, הדרך מנקודת ההתחלה לנקודת הסיום איננה קו ישיר. כבר בהתחלה אנו עוצרים. הכל כל כך חדש. צריכים לבחור אם לפנות ימינה או שמאלה, או אולי פשוט ללכת ישר. ויש ביננו כאלה שבמקום הזה ייעצרו ולא יוכלו להחליט לאן לפנות הרבה מאוד זמן, אולי אפילו כל חייהם. כי לא בטוח שהבחירה בזה או בזה היא אכן הבחירה הנכונה. כי הם כל כך חוששים לטעות (מה שבעיניהם הוא כישלון, דופי אישיותי), שהם פוסחים על שני הסעיפים ולא זזים לשום מקום. יש גם את הבלבול, חוסר הביטחון הזמני, הקושי, התסכול, חוסר האונים הרגעי, הגעגוע למה שהשארנו מאחור, עצב הפרידה מהמוכר.... ואז אנחנו עוצרים...

 

 כמה דברים שכדאי לדעת על תהליך שינוי באופן כללי:

 

 

 

 

 

 

 הבשורה הטובה, אפשר בעזרת הקינסיולוגיה לקדם שינוים , לחדד את כישורים, לנטרל מתחים שונים הבאים לידי ביטוי בטעויות\נפלות ותוך מימוש הפוטנציאל להגיעה להשגת מטרות .

  •  שינוי הוא הבסיס להתפתחות ולצמיחה אישית.

  •  שינוי הוא תהליך מתמשך ולא מבצע צבאי.

  •  שינוי הוא תהליך, בו צריך לוותר על הרגל קבוע בן שנים רבות ולרכוש במקומו הרגל חדש. אלו הם שני שלבים קשים, ולכן התהליך הוא ארוך.

גרינברג קטיה  -  היסמין 95 , קריית גת , נייד : 050-3047042

קינסיולוגית התפתחותית מומחית,  מנחה אישית בקינסיולוגיה חינוכית

מדריכה מוסמכת לתרגילי מוח מטעם העמותה הבינלאומית לתרגילי מוח (Brain Gym® International Foundation)

© 2015 by Katya. All rights reserved. Proudly created with Wix.com.

bottom of page