top of page

שיפור כישורים

חברתיים

דימוי עצמי

Якорь 1

שינוי בחיים

 מאוד מכאיב לשמוע את ילדך חוזר מהגן או מבית הספר ומתלונן: "אף אחד לא רוצה לשחק איתי!" , "לא בא לי יותר ללכת לבית ספר כל הזמן מרביצים לי!".

 גם טלפון מהגננת, המורה או הורה אחר : " שוב איתי הרביץ היום בגן, אני מבקשת שתדברו איתו..." או שוב הוא היה לבד בחצר, גורם לאי- נוחות בושה ומבוכה.

 לכישורים חברתיים ומיומנויות חברתיות השפעה דרמטית על הוויית והצלחת הילד.

  יש חשיבות רבה להתערבות טיפולית בשלב מוקדם, המאפשרת מניעה של הבעיה לאורך זמן.

 נא לאפשר לקינסיולוגיה לעזור לכם...

 הנושא של קשיים בדימוי עצמי ותחושת חוסר ביטחון הוא בדרך כלל תוצאה של קשיים ברורים, ואינו עומד בזכות עצמו וללא סיבה קשורה. במרבית המקרים מדובר בקושי מסוים של האדם להסתמך על עצמו, ליצור קול פנימי ברור וצלול, כמעין משענת אישית שעליה ניתן להישען  בעת הצורך. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות, החל מסיבות פיזיות וכלה בסיבות נפשיות כגון דחייה חברתית, קושי עם מראה חיצוני וכדומה.

 גם אתם רוצים לעשות שינוי בחיים?

 

להחליף מקום עבודה, להוריד כמה ק"ג, לשפר את מערכת  היחסים (הזוגית או ליצור אחת, או לשנות אחת...), להיות הורה טוב יותר ,להתחיל ללמוד, לקחת קורס או להשקיע בתחביב, וכו'.

 

 אז למה כל כך קשה להשתנות?

Якорь 2

הפרעות

קשב ורכוז

 על אף המודעות הגוברת בשנים האחרונות, הפרעת קשב וריכוז ממשיכה להוות נטל כבד על ילדים ומבוגרים כאחד.

 הפרעה זו מלווה את הילדים המתקשים בבית הספר, בתיכון ולכל אורך חייהם , הבוגרים. המבוגרים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז עלולים לחוות קשיים בנהיגה, קריירה , במערכות יחסים, כך שיתקשו לנהל אורח חיים מסודר ולתפקד באופן אחראי ובונה.

 יותר ויותר ילדים ומבוגרים מאובחנים כיום כבעלי הפרעת קשב וריכוז, כאשר בפועל, התסמינים הנצפים, עשויים לנבוע מבעיה עמוקה יותר.
 אם אתם או ילדיכם סובלים מהפרעת קשב וריכוז – אפשר לעזור להם!

הפרעות שינה

 שינה, הוא הזמן הזה בו אנו נמצאים כמעט שליש מהחיים שלנו. לפעמים אדם לא ישן טוב כי הוא אוגר מתחים נפשיים במהלך היום והם מפריעים לו לישון שינה טובה ורצופה, ולפעמים, התועלת שהאדם מפיק מהמצב של חוסר שינה הוא היעדר אנרגיה שמונע ממנו התמודדות מסוימת.

  בשני המקרים, הקינסיולוגיה התשאולית מאוד יעילה. במקרה הראשון, היא מפיגה את המתחים של היום כך שלא יפריעו לשנתו של האדם בלילה, ובמקרה השני היא מזהה את התמודדות המאתגרת ומספקת כלים בריאים יותר כדי להתמודד איתה.

  כאשר אנו מפעילים את כוחות הריפוי של הגוף עצמו השינה משתפרת באופן ספונטני.

ליקוי למידה

 לקות למידה היא הפרעה נוירו-התפתחותית הפוגעת בתפקודי למידה בסיסיים (קריאה, כתיבה וחישוב), ומפריעה באופן ניכר לאדם לרכוש ולבטא ידע ומיומנויות ברמה הצפויה מאנשים בגילו, השכלתו ומנת המשכל שלו. 

 אם גם אתם חווים קשיים בלמידה, או אם זה קורה לילדיכם, אתם בוודאי יודעים שבעיות בלמידה הן תופעה החוצה גבולות של ארצות ושל גילאים. סוגי הבעיות שונות, וכך גם ההגדרות.

Якорь 3

כאבים כרונים

 אם גם אתה סובל מכאב כרוני ונדמה לך שניסית כבר הכל. התרופות לא הועילו או שהתקשית לסבול את תופעות הלוואי?

 הגוף אמור להיות בריא וללא כאבים. אדם שסובל מכאב כרוני לאורך זמן מתמודד עם בעיה מתמשכת. הכאב הוא אות אזעקה שמשגר אלינו גופנו, המתריע על פגיעה או מחלה. במקרים רבים הרפואה הקונבנציונלית אינה מצליחה לאתר את סיבת הכאב וכל שנותר לה הוא לדכא אותו על ידי משככי כאבים. . אז מה זה אומר כשיש כאב אבל אין פגיעה פיזית או מחלה? כאב הוא תחושה, תפיסה, רגש, הפרה, מוטיבציה ואנרגיה.

חרדה

פחד

חשש

 החיים בצילה של החרדה קשים מנשוא, אם אתם סובלים מחרדה אתם מודעים לקושי היומיומי לבצע פעולות פשוטות. מעוררי החרדה יכולים להיות שונים בין אדם לאדם, אבל הקושי לתפקד, לחשוב בצלילות והיגיון ולנהל אורך חיינו התקין.          

 אתם בוודאי תוהים, כיצד אפשר להתמודד עם חרדה. מי שחווה התקף חרדה אחד, לא יכול לשכוח אותו, וכשמגיע ההתקף השני, אתם כבר יודעים: הנה הוא בא...

 אז מה היא חרדה, מאיפה בא הפחד ופחד ממה? איך החרדה הופכת להיות כרונית? מי סובל מחרדה ואיך לנצל אותה לאיכות חיים טובה יותר ?

 מקובל לטפל בחרדה בשני אמצעים עיקריים – תרופות פסיכיאטריות שמשרות רוגע וטיפולים הכוללים פגישות עם פסיכולוג. לשתי השיטות יתרונות וחסרונות.

 יש גם דרך אחרת לטיפול בחרדה.

אלרגיה

 סובל מאלרגיות? אתה לא לבד, כל אדם רביעי סובל מאלרגיה או רגישות יתר כלשהי בדרגת חומרה שונה.
 למה אתה מגיב? מזונות, חומרים בסביבה, בעלי חיים, תרופות, ועוד.... תגובות אלרגיה יכולות להשפיע על כל מערכות הגוף ולגרום לסימפטומים ישירים ולתופעות לוואי. אלרגיות עקשניות יכולות להתפתח לאורך זמן למצבי מחלה כרוניים כמו אסטמה, אקזמה, כאבי ראש שלא נרפאים ועוד.
 חלק גדול מן האלרגיות נוצרות על רקע רגשי אבל הביטוי שלהן הוא פיזי ידוע, כשמפסיקים לקחת את התרופות תגובות האלרגיה מופיעות מחדש. מה לעשות כשאי אפשר להימנע מהאלרגן ?

גרינברג קטיה  -  היסמין 95 , קריית גת , נייד : 050-3047042

קינסיולוגית התפתחותית מומחית,  מנחה אישית בקינסיולוגיה חינוכית

מדריכה מוסמכת לתרגילי מוח מטעם העמותה הבינלאומית לתרגילי מוח (Brain Gym® International Foundation)

© 2015 by Katya. All rights reserved. Proudly created with Wix.com.

bottom of page