

ג ר י נ ב ר ג ק ט י ה

מ ט פ ל ת מ ו ס מ כ ת
ק ר י י ת ג ת ט ל' : 050-3047042
מהי קינסיולוגיה
כול אחד מאיתנו נקרא עולם מלשון עלום. אנו מגלים את עצמנו תוך כדי חיים שלמים מה נכון בעבורנו ומה לא. מהו הדבר אשר מונע מאתנו להיות במיטבנו? מה חוסם אותנו : בריאות? למידה? יצירתיות? מימוש מטרותינו? הצלחה בחיינו האישיים והמקצועיים? גישה לחיים ושיטת עבודה שבה ניתן לזהות ולאתר את הגורמים החוסמים את האדם ברמה הרגשית, הפיזית, התזונתית והאנרגטית נקראת קינסיולוגיה.
הקינסיולוגיה מוגדרת כחקר הגוף בתנועה (קינסיס – תנועה, לוגיה- מדע). השיטה, שפותחה בארה"ב לפני כארבעים שנה ע"י כירופרקטורים, משלבת מוטיבים מרפואת המזרח וידע מדעי מהמערב. השילוב בין שתי הגישות מקנה כלי לאיזון גוף האדם.
מקום האוגר מידע על כל אירוע וכל דבר שאנו חווים נקרא מדור התת מודע. גם אם חוויה איננו נמצאת יותר במודע (כיוון שהיינו צערים מדי או מסיבות אחרות) ולכאורה אין לנו נגישות אל המידע. הגוף שלנו זוכר את כל מה שחווינו החל מרגע היווצרותנו ברחם. כשאנו חווים אירוע, אנו מסננים אותו דרך התפיסות המנטאליות האישיות שלנו ואז צובעים אותו במשמעות וברגש, כחלק מהתגובה הפנימית שלנו.
אירוע + תפיסה + רגש עז = תגובה פנימית
כפי שאנו מרגישים, חושבים, מתנהגים – כל אלה מתאחדים ומתמזגים אל תוך הווייתנו הפיזית. לדוגמה: ילד עומד מול כיתה ועושה טעות כולם צוחקים, אחרי ההסבר ילד שוב עושה טעות. צחוק ורעש של כיתה מעורר בו מתח. מרגעים כאלו יכול להיווצר דפוס : לדבר מול קהל זה כואב, כל כאב מכניס לישרדות. במשך החיים אירעוה הזה נמחק מזיכרון, אבל כל פעם שאיש הזה נאלץ לעמוד מול קהל הוא יכול לחוות חלק מתגובת הישרדות כלל כאבים פיזים בגוף.
אז מה לעשות? איך לשחרר את תגובות הגוף ה"רפלקטורים" שחוסמים תפקודינו?
החדשות הטובות: אנו יכולים ללמד מחדש את מערכת העצבים שלנו להגיב אחרת לדברים שהפעילו אצלנו תגובה למתח ולאפשר לעצמנו אפשרויות חדשות.
אין לנו שליטה על מצבים ואירועים בסביבתנו, אך יש לנו שליטה על תגובותינו ומעשינו. שינוי נקודת המבט לגבי מצב או אירוע, לא תמיד מביא לשינוי בו, אך יכול למקם אותנו בעמדה טובה יותר במידה ונרצה לעשות שינוי במצב. כל אחד מאתנו יוצר את מציאות חייו האישית.
אחד הכלים החשובים בקינסיולוגיה הוא בדיקת שריר. יוצרי השיטה מצאו כי קיים קשר בין מתח השריר ובין מצב האנרגיה, המתח והתקשורת בגוף. הגוף זוכר הכל ואינו משקר. בעזרת בדיקת שריר ניתן לזהות את הזמן והמקום בחיים בו גרם אירוע כלשהו לחוויה שלילית, לטראומה המשפיעה בהווה על אופן התפקוד בצורה שאינה מספקת ושאינה טובה, לנטרל את המתח בעזרת תהליכי הקינסיולוגיה ההתפתחותית, ומכאן האדם יוכל לבחור את דרכו להתמודד עם המציאות האישית שלו, מזווית ראייה שונה, בדרך כלל מועילה יותר, ועל ידי כך לשנות את הדפוס ולהתקדם לעבר מימוש המטרות שקבע לעצמו.
כמובן יש מיקרים בחיים שאנו לא קשורים ישירות כגון מצבי חולי או אובדן הורים או ילד או קרוב כזה או אחר שיכול להשפיע על חיינו באופן ישיר על גופנו הפיזי והרגשי. כיצד אנו מגיבים לכל 'התקפה' חדשה? בחוסר אמון או בהכחשה? בכעס או בעצב? בכאב ראש או בכאב אחר? ב'פלונטר' במעיים? בפחד שלא יקרו גם לנו דברים רעים? ככל שהאדם במתח המוח נוצר חסימות בתפקודו וחסימות בתקשורת בין מוח לגוף, יש לכך השלכות רגשיות, שכליות או פיזיות כבדות. על פי גישה הקינסיולוגיה 'בעיות' על כל סוגיהם – הם מעוררים מתח הגורם לכל אותם תוצאות (חסימות) שתוארו : פחד, חוסר הצלחה בנושא או בחיים, דיכאון, כאב רגשי ופיזי, חולי אקוטי או כרוני.
הכאב (אי-נוחות) בסוגיו נועד ליצור באדם תשומת לב לרצונו הפנימי. הכאב משקף בעבור האדם הצורך לחוות עצמו בראייה שונה ואחרת, מתוך כאביו ישיל מעליו דפוסי מחשבה שאינם בעבורו אלא התתקיימו בו מתוך כוח ההרגל וצורך הסובב. נתוק מדפוסי ישנים שהתבססו אצלו, והצבה דרכי מעבר עצביים חדשים להתנהגויות ולרגשות יצרניים יותר. הדרך הזו מובילה להשתמש בכלי חזק ביותר של בן אנוש – כוח המחשבה.
אנשים מגיעים לאימון קינסיולוגי מסיבות רבות ושונות, אך השורה התחתונה היא שינוי. הם אינם רוצים שהדברים יישארו כפי שהם ומטרתם שבעזרת הקינסיולוגיה ותהליכי האימון שהיא מציעה שינוי יכול לתפוס מקום. בזמן שהם יוצרים שילובים בין המוח והגוף בתחומי החיים השונים, הקינסיולוג המאמן עומד לצידם ומושיט להם כלי עבודה ומאיר עם פנס כך שיוכלו לראות מה עליהם לעשות. זוכרו אך זאת : המומחה היחיד לגביך הוא אתה עצמך , לכן ... הכל ניתן לשינוי.